Een museum beheren met een museumaccount

Hoe beheer ik een museum op WhichMuseum?

Door een gebruikersaccount aan te maken en een museum te gaan beheren, wordt het account automatisch gratis omgezet naar een museumaccount. Hoe je dit gemakkelijk kunt doen staat hier uitgelegd.

Wat is een museumaccount?

Een museumaccount is eigenlijk een uitgebreidere versie van een gebruikersaccount. Een gebruikersaccount wordt omgezet in een museumaccount als er met het gebruikersaccount een museum beheerd gaat worden op WhichMuseum.

Hoe is er informatie over mijn museum op WhichMuseum terecht gekomen voordat ik een museumaccount heb aangemaakt?

Het team achter WhichMuseum heeft al zoveel mogelijk informatie verzameld om de website in eerste instantie zo compleet mogelijk te maken voor zowel bezoekers als musea zelf.

Hoe log ik in op mijn museumaccount?

Op desktop computers & tablets:

• Druk op 'Inloggen'.
  • Druk op 'Inloggen met Facebook', 'Inloggen met Google', of vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op de 'Inloggen'-knop.

Hoe pas ik mijn e-mailadres, naam, weergavenaam, land etc. aan van mijn museumaccount?

Op desktop computers & tablets:

• Zorg ervoor dat je ingelogd bent.
  • Ga naar, of klik op je naam bovenaan de site.
  • Druk op 'Bewerk profiel'.
  • Druk op het specifieke veld waarvan je de gegevens wilt wijzigen en vul de wijziging in.
  • Druk op 'Opslaan'.

Hoe pas ik het wachtwoord van mijn museumaccount aan?

Op desktop computers & tablets:

• Zorg ervoor dat je ingelogd bent.
  • Ga naar, of klik op je naam bovenaan de site.
  • Druk op 'Bewerk profiel'.
  • Druk op 'Wijzig wachtwoord'.
  • Vul de wachtwoorden in en druk op 'Opslaan'.

Hoe verander ik mijn profielafbeelding van mijn museumaccount, of voeg ik er een toe?

• Zorg ervoor dat je ingelogd bent.
  • Ga naar, of klik op je naam bovenaan de site.
  • Druk op 'Bewerk profiel'.
  • Druk op 'Wijzig afbeelding'.
  • Druk op de bestand-knop en navigeer naar een afbeelding op je computer en druk op 'Open.
  • Druk op 'Opslaan'.

Hoe voeg ik meerde logins toe aan mijn museumaccount?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om meerdere accounts te koppelen aan een museum(account).

Hoe hevel ik mijn museumaccount over naar iemand anders?

Je kunt een account niet overhevelen. Als een ander account het museum moet gaan beheren, dien je met je huidige account te stoppen met het beheren. De andere persoon dient vervolgens met zijn account een aanvraag in te dienen om het museum te beheren.

Hoe kan ik een museum gaan beheren dat al op WhichMuseum beheerd wordt?

Als je van mening bent dat jij degene bent die het museum zou moeten beheren kun je dat aan ons melden door contact met ons op te nemen. Let op: alleen vertegenwoordigers van een museum kunnen een museum beheren op WhichMuseum.

Hoe beheer ik meerdere (sub)musea of locaties?

Nadat je je eerste museum bent gaan beheren en een museum account hebt bemachtigd, kun je aanvragen doen voor andere musea (of locaties).

Hoe stop ik met het beheren van een museum op WhichMuseum?

Op dit moment is het alleen mogelijk om te stoppen met beheren door contact met ons op te nemen. Je account wordt dan of verwijderd, of teruggezet naar een gebruikersaccount.

Have more questions? Submit a request